Böylelikle imalattan kullanıma derece sabık sürecin sonucunda insanoğluı esenlıklı şekilde zemine ulaştırma amacına ulaşılmış olur.
Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine akla yatkın olarak belirlenen bölgelere ve skorlara bakarak yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde veya yaklaşanında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her hengâm muaf bırakılmalı ve engellenmemelidir.
şayet bir bapnın yangına peklik dair bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar genel olarak evgin çıkış bapsı yerine yapı tabaka aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak farklıdır. Tercihe nazaran karınyapısı ve kullanılan sac sözınlığı standarttan elan nazikçe kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının pahaı daha buna demetlı olarak henüz adi olmaktadır.
Yangın merdivenleri yangın ile yanında baskın ve sarsıntı üzere gayrı natürel afetlerdede kullanılabilir olması nedeniyle inceden inceye korunmalıdır.
Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği hakkında size bilgi verecektir.
60dk ve 120dk kabilinden ortalama dayanaklılık seviyelerinde üretilen modeller yeğleme edilen modellerdir. Firmamızı arayarak camlı yangın kapısı modelleri karşı fen alabilir showroomumuzu görüşme edebilirsiniz.
Yangın en korkulu riziko sınıflarından biridir. Yangınlarda çatı mukavemeti, isim tahliye sıkıntısızışı ve yangının dağıldığı alanların yoklama şeşnda tutulması yaşamsal örutubet taşımaktadır.
1 mm yahut elan lafın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın bapsına için çok elan kazançlı ürün kalitesi demektir. Bu da yukarıda belirttiğimiz üzere pahaı elden etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapısının yükselmekı da 4000 TL den başlangıçlamaktadır. Bu tip belgeleri yangın baplarının kalitesi belli başlı sertifikasyon kurumları tarafından meydana getirilen testler ve yazanak ile belirlenir.
Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nazaran daha az tercih edilmesinin sebebi insanoğluın inerken daire çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri yahut abra kaybı üzere şeyler yaşayabilmeleridir.
Binalarda belli başlı standartlarda vaziyet alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları ciğerermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 serlığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu eş standarda uyması gerektiği görülmektedir.
Binanın karıninden horya namuslu inen betonarme merdivenler dışında, yapı haricine yapılan ve demirden Yangın Çıkış Kapısı imal edilen yangın merdivenleri de çok pıtrak önlaşılan yangın merdivenleridir.
Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden strüktürlmalıdır. Kapının yanma süresi en azca 30 dakika olmalıdır.
Yangın çabucak insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesi karınin yangın bapsı son denli eleştiri bir öneme sahiptir.
Binalarda kullanılan yangın merdivenleri mualla felakete dayanıklı olmalıdır. Merdiven basamaklarında kesinlikle kaymayı önleyecek bir malzeme kullanılmalıdır.